Sürtünme Önleyici Kaplayıcılar
AFC Kaplayıcılar Nedir? Hangi Uygulamalarda Kullanılır?

Anti Friction Coating

Anti Friction Coating ya da AFC olarak bilinen ürün grubu yüzeylerin sürtünme katsayısını minimum seviyeye indirerek kaygan bir yapı elde edilmesini sağlar. Yüzey kaplaması işlevini de gören bu ürünlerin amacı hareketli alanlarda sürtünmenin yol açacağı problemleri olabildiğince minimize etmektir. 

Hareketli yüzeylerin birbirine sürtünmesi uzun vadede kırılma ya da eskimelere yol açmaktadır. Bu durum kuvvetin neden olacağı istenmeyen bir durum olduğu gibi bakım ve onarım masraflarını da arttırmaktadır. Yüzey temasını minimize edecek bir çözüm olarak da kabul edilebilecek olan AFC bütün olumsuzlukları önlemek adına tercih edilmektedir.

Anti Friction Coating Ne Tür Avantajlar Sağlar?

Sürtünmenin azaltılması bu ürünlerin en büyük ayrıcalığı olsa da ürünleri sadece bu yönleriyle değerlendirmek doğru olmayacaktır. Bu bağlamda dikkat edilmesi gereken temel hususları aşağıda sıraladık!

• Yapışma, aşınma, tribo-korozyon ve çukurlaşma gibi sorunları ortadan kaldırır.

Yeni üretilmiş makine parçalarının birbirine uyum sağlaması için tercih edilmektedir,

Yüksek vibrasyonun olduğu çalışma alanlarında olumsuzlukları minimize eder,

Yağın kaçak nedeniyle azaldığı durumlarda sürtünme etkisini azaltır.

Kuru Film Yağlama ilkesi çerçevesinde daha başarılı bir çözüme ulaşmanızı destekleyen AFC sayesinde siz de kaliteyi yüksek standartlara taşıyabileceksiniz. Sürtünme kaynaklı aşınmaların neden olabileceği olumsuzlukların üstesinden gelmeniz adına mutlaka bu detayı dikkate almalısınız. 

AFC Nerelerde Kullanılır?

AFC kullanım alanları farklı olabilmektedir. Nitekim sürtünme konusunda karşı karşıya problemleri çözmek adına pek çok alternatif bulunmaktadır. Bu bağlamda AFC kullanmak aşağıdaki yapılar için oldukça idealdir.

Dişliler

Pimler

Zincir Elemanları

Pistonlar

Valfler

Bağlantı Elemanları

Yaylar

Tüm bu unsurların ortak özellikleri sürtünmenin söz konusu olduğu alanlar olmalarıdır. Bu nedenle de AFC kullanımı çerçevesinde en başarılı sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır. Siz de beklentilerinize uygun bir çözüm geliştirmek adına bahse konu alanlarda AFC kullanımına başvurabilirsiniz. 

AFC fiyatları oldukça ayrıcalıklı çözümleri gündeme getirirken kaliteyi de ön planda tutmanızı sağlar. Böylelikle verimliliği en yüksek seviyeye çıkarmak mümkündür. AFC ile alakalı beklentilerinize cevap vererek yüksek standartlara ulaşmanız muhtemel. Daha fazlası için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.



Başlıca Anti-Friction Coating Ürünlerimiz



Türbin Motor Yağı Nedir?
Jet Motoru veya Türbin Yağı Nedir?